Projekt „V kontaktu – přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“ je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg V-A Česká republika-Polsko.
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego



30.3.2022 - Pracovní skupina doprava

30 marca 2022

30.03.2022 se konalo informační setkání týkající se aktuálního stavu stavby a přípravy stavby dálnic S3 a D11.

Ředitel Generalnej Dyrekcji Dróg i Autostrad podali informace o stavu prací na realizaci spojení dálnic S3 a D11 na polské straně. Úplné dokončené obou nyní budovaných úseků až na státní hranici je plánováno v polovině roku 2024 .

Poté generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR představil aktuální situaci na české straně. Zahájení stavby úseku D11 státní hranice – Trutnov je předpokládána v polovině roku 2023 s dokončením v roce 2026.

Na závěr akce navštívili její účastníci stavbu nejdelšího dálničního tunelu v Polsku na úseku S3 Bolków – Kamenná Hora sever.

Setkání bylo organizováno v rámci projektu „V kontaktu-přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“, který je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg Česká republika – Polsko