Projekt „V kontaktu – přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“ je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg V-A Česká republika-Polsko.
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego



Českou republiku čekají od pondělí 22. listopadu...

19 listopada 2021

Českou republiku čekají od pondělí 22. listopadu zásadní novinky v covidových opatřeních

Do restaurací, kadeřnictví, kosmetických salonů, muzeí, divadel, bazénů, vnitřních sportovišť a na hromadné akce se od pondělí dostanou pouze lidé s ukončeným očkováním či prodělanou nemocí za posledního půl roku (180 dnů).

Výjimky z tohoto systemu:

mají děti do dvanácti let, které se nemusí prokazovat ničím,

děti a mladiství od dvanácti do osmnácti let, kterým bude stačit PCR test, ovšem ne starší než 72 hodin, tedy tři dny (počítáno od času odběru),

další výjimku mají lidé, kteří nemohou být očkovaní z různých zdravotních důvodů. Těm to ovšem musí potvrdit lékař, který to zadá do systému ISIN. Následně by se to těmto lidem mělo propsat do jejich aplikace Tečka, pro jejíž zezelenání bude stačit PCR.

https://koronavirus.mzcr.cz/volnocasove-aktivity-pouze-s.../

Projekt „V kontaktu – přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“, je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.