Projekt „V kontaktu – přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“ je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg V-A Česká republika-Polsko.
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego



Webinář na téma Cyklodoprava a strategie jejího rozvoje

14 lutego 2023

Další webinář pořádaný Euroregionem Glacensis se uskutečnil dne 18.1.2023 na téma Cyklodoprava a strategie jejího rozvoje.

Cyklistika a cyklodoprava je v současnosti velmi využívaným způsobem dopravy a rekreace na českém i polském území. Na centrální úrovni je dán velký důraz na koncepční rozvoj cyklodopravy jako součást trvale udržitelné mobility. V současné době probíhají značné investice do přípravy infrastruktury pro cyklodopravu a cykloturistiku. Dochází k budování a rekonstrukcím řady cyklostezek a připravují se další nové úseky, vznikají také nové trasy singletracků. Jsou všechny tyto investice v souladu s národní strategií cyklodopravy. Jaké jsou koncepční rozvojové plány v České republice a Polsku? Kam směřuje cyklodoprava a kde hledat finanční možnosti na financování cykloturistických projektů?  A co doprovodná infrastruktura jako jsou parkovací místa pro kola, dobíjecí stanice pro elektro kola, půjčovny apod.? Cílem webináře je seznámení se s oblastí strategického plánování v oblasti cyklodopravy na obou stranách hranice v ČR a Polsku a společná diskuse na téma nových požadavků na doprovodnou infrastrukturu.

Záznam z webináře je možné najít na www.euro-glacensis.cz/vkontaktu nebo na Youtube kanále Euroregionu Glacensis

Vystupující:

Josef Martínek – "Financování cyklistické infrastruktury" – Partnerství pro městskou mobilitu, Olomouc

Radosław Leisz – Institut regionálního rozvoje, Wrocław

Bc. Alexandra Jetmarová – „Cyklodoprava a cykloturistika v Pardubickém kraji“ – Pardubický kraj, Oddělení sportu a cestovního ruchu

Ing. Luboš Kala - ředitel nadace Partnerství o.p.s.