Projekt „V kontaktu – přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“ je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg V-A Česká republika-Polsko.
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego



Webinář na téma - Podpora regionálního rozvoje

13 lipca 2023

Dne 28.6.2023 se uskutečnil předposlední webinář na téma Podpora regionálního rozvoje a kvality života ve venkovských oblastech.

Každý region v České republice má svůj vlastní neopakovatelný charakter, daný přírodním bohatstvím, kulturou a staletými tradicemi jeho obyvatel. Návštěvníkům pak nabízí specifickou pohostinnost a neopakovatelné zážitky. Na podporu regionů a činnosti obcí je realizována a vyhlašována řada anket, soutěží, certifikací a projektů, které mají za cíl ocenit a presentovat inspirativní řešení. Na české straně se to týká například soutěže Vesnice roku nebo vyhlašováním soutěží o nejlepší a nejinovativnější projekty, které mohou sloužit jako inspirace pro ostatní. Cílem webináře je představit zajímavé náměty v oblasti regionálního rozvoje, které podporují a oceňují činnost obcí a podporují kvalitu života na venkovském prostoru v ČR i Polsku, předat zkušenosti, načerpat nové a porovnat možnosti a výhody z obou stran hranice.

Záznam z webináře je možné najít na www.euro-glacensis.cz/vkontaktu nebo na Youtube kanále Euroregionu Glacensis