Projekt „V kontaktu – přeshraniční spolupráce navzdory překážkám“ je spolufinancovaný Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Interreg V-A Česká republika-Polsko.
Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego



Webinář na téma - Představení Euroregionu Glacensis

13 lipca 2023

Dne 29.6.2023 proběhl poslední webinář projektu V kontaktu na téma Představení Euroregionu Glacensis a jeho sídelních měst.

Euroregion Glacensis působí na české hranici již 26 let. Za tuto dlouhou dobu nastal v oblasti přeshraniční spolupráce velký posun, na kterém se právě toto sdružení velkou měrou podílelo. I přesto není řadě obyvatel regionu jasné, co přesně je náplní činnosti euroregionu a jaké projekty a výsledky se za jeho prací skrývají. Webinář tak bude mít za úkol představit Euroregion Glacensis a jeho působení na česko-polské hranici – jak ovlivnil rozvoj přeshraničních vztahů a spolupráce institucí i obyvatel, jak se zasadil v oblasti infrastruktury přesahující státní hranici, jak se podílel na rozmachu turistiky a cestovního ruchu v ČR i Polsku apod. V další části pak budou představena obě sídelní města sdružení – Rychnov nad Kněžnou na české straně a Kłodzko na polské straně.

Záznam z webináře je možné najít na www.euro-glacensis.cz/vkontaktu nebo na Youtube kanále Euroregionu Glacensis